събота, 5 май 2012 г.

Гъска заспала

    Обидно ли ви звучи? Не е. Предлагам да ви покажа колко е лесно и бързо да си направите една заспала гъска.
    И както започват старите писания, но в малко
осъвременен вариант......В началото беше кройката:



    С черен контур съм отбелязала изрязването. В червено е маркирано мястото, което трябва да се пришие след приключването на почти цялата хамалогия. Помислете си какъв цвят искате да е вашето поспаливо добиче, сгънете избраният плат от две и изрежете по кройката. След  като приключите би трябвало да имате две абсолютно еднакви парчета плат с тази форма. В горният десен ъгъл е човката. Аз предпочитам да е в различен цвят от тялото, пък и щом майката Природа е решила така, коя съм аз, че да споря с нея. Трябва да се е получило нещо подобно:




    Включвайте машината и смело съединете двете части на тялото, като оставите отвор само за мястото на човката. През него  ще обърнете плата от лицето. С човката повторете същата процедура. Отвора при нея е в най-широката част. Ето нагледно:




Обърнете всичко от  лице и сме готови за пълнене. Не, няма да я пълним с ориз. Този път за разнообразие ще я напълним със силиконова вата. Не забравяйте и човката. След приключване на пълненето, съединете двете части (човка и тяло) с външен тегел . Гъската е почти готова, но не сме я приспали още. Както показах на кройката, минете един тегел на готовото пернато по червеният контур. Така ще се оформи шийката и. Вземете черен конец и игла и избродирайте клепача, той пак е отбелязан в червено. Ако сте приключили с всички напътствия, трябва да си имате една гъска заспала. Точно, като тази:













2 коментара:

  1. Поздравления за хубавата играчка-възглавничка! И благодаря за кройката!
    Днес и аз си я уших!

    ОтговорИзтриване
  2. Ооооо, браво! Поздравления! Беше ли лесно разбираемо?

    ОтговорИзтриване