събота, 25 февруари 2012 г.

Усмивката на Дара

Това е! Първото ми сладкоправене за официален случай. Поводът е - две години от раждането на една прекрасна Дара. 



И точно защото е първото ми представяне пред чужда публика, едни пеперуди пърхат в стомаха, едни трепети. Ако преди половин година някой ми беше казал, че ще изпитвам подобни чувства и то предизвикани от сладки..... мисля, че щях да избухна в смях. Изглежда са прави хората за неведомите пътища Божии.




 Меденките са по рецепта на Наталина. Тази рецепта беше първата, с която започнах малките крачки в готвенето. Стават вкусни и което е по-важно, стават лесно. Идеално за лаик, като мен.




 След изстиването разточвам на тънко ММ (моделираща маса), с резците правя формата на сладката и от обратната страна на ММ намазвам с мека четка вода. Тя служи за лепило.



 Когато ММ се втвърди, започвам с любимата част - украсата на сладките. И как няма да е любима, при условие, че рожденничката е голям фен на Пух и компания. А кой не обича Пух?!?!






 Избърсах от прахта книжките за обитателите на Голямата  гора. Моите дъщери в момента са в прекрасното състояние "тийн" и връщането към бебешкият им период  ми дойде, като глътка въздух.






Простете за лиричното отклонение, да си дойдем на думата. Извадих книжките, набелязах жертвите и започнах да ги скицирам върху самите сладки с малка четка.


















На снимките е крайният резултат.






Утре вечер пеперудите в стомаха трябва вече да са поутихнали, рожденничката да е доволна, а майка и да е каталясала.





5 коментара:

  1. Страхотни са :):):)Много, много ми харесват всички :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Всичко е толкова красиво Славе!!! Искам и аз да съм Дара пък :):):):):):)

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасната Дара беше във възторг. Радва им се, разнася ги по колкото може да гушне, не дава да ги прибирам, слага ги в устата и ги вади незасегнати... С изключение на два реда зъбни отпечатъци до Ру. :о) Игра си цяла седмица. Накрая се пречупи да изяде главата на една баба куа-куа. :о) Без картинката се изяждаха за норматив. Имаш специалното й отношение и вълнение. :о) Както и моята огромна благодарност - направи празника още по-мечопуховски. :*

    ОтговорИзтриване