сряда, 15 февруари 2012 г.

РАЗМИСЛИ ПО ВАЛЕНТИНСКИ или почти.......








И в тон с отминалия празник, да споделя другата ми лудост:
Обичам да правя неща, които за целокупният народ са перфектният начин  за придобиване на  хипертония! На мен ми действат точно по обратния начин.




 И не си мислете, че съм голям специалист в кухнята, това за мен е Черна дупка, Бермудски триъгълник или примерно закона за осиновяване в България: с две думи - пълна каша. Но ми е простено, все пак имам за съпруг най-добрия готвач.




От няколко месеца правя първи стъпки в сладкарството, но да си призная любимата ми част е украсата. Приготвянето и печенето ме докарват до сърбеж, паника, скърцане със зъби и още няколко признака, които хич не са ми по сърце.





 И ето последните творения, след които моите мили приятели ме диагностицираха и бяха на косъм да ме хоспитализират (подозирам, че в момента съм силно повлияна от един лекарски сериал, та простете за медицинските термини).




Хм, странно, мислех да напиша нещо прочувствено за любовта и романтиката, но мислите ми отидоха в друга посока. Пък и празника мина и отмина.











11 коментара:

  1. Страхотни са! Много нежни! Имам малък въпрос с какво точно ги изрисуваш и надписваш? С какъв инструмент правиш толкова финни украси? Роял айсинг ми се струва, че е ползван, но с какво го нанесе така прецзизно? С шевната игла ли? :))) Аз сега правя кулинарни /за сега несполучливи/ опити в моята скромна кухня и нищо не разбирам от подобно творчество, но съм възхитена! Великолепни украси има тези бисквитки! Много старание си вложила! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,Елена!Благодаря за милите думи.Върху сладките слагам ММ(моделираща маса)и после рисувам с една четчица на която и оставих точно 5 косъмчета,много тънка.А боичките са гелови,за храна.И общо взето става като рисуване с водни боички.РА тук изобщо не съм ползвала,коледните ми сладки са само с него.Стискам палци за твоите кулинарни творения и се радвам,че си отделила от времето си за моите хрумки.Успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Много благодаря, че ми отговорихте! А когато слагате ММ върху бисквитката, под нея слагате ли нещо за основа? Мажете ли с масло или нещо друго? Бих пробвала и аз да украся накакви бидсквитки с ММ, но не съм наясно с технологията на нанасяне на ММ върху курабии и бисквити... Възхищавам се на творбите ви!

    ОтговорИзтриване
  4. Малко водичка ,върху обратната страна на ММ преди да я залепите....и воала:0)

    ОтговорИзтриване
  5. И последно да те питам боята ти гелова ли и е и по какъв начин я комбинираш с алкохол? Пропорция боя/алкохол? В съд ли смесваш алкохола и боята или като топнеш четката в боята после я топваш в алкохол? Аз още не съм пробвала тази технология, сега чакам да ми доставят боите, поръчала съм няколко цвята, за да направя малко шарании през уикенда....

    ОтговорИзтриване
  6. Изобщо не използвам алкохол.Изваждам от боята(гелова) на едно капаче, което използвам като палитра.И с вода разреждам, наистина действам все едно са водни боички:0)

    ОтговорИзтриване
  7. Хе-хе, ти си открила своя собствена технология! А аз знам, че боите се комбинират с алкохол при рисуването за да може като се изпари, боята по-бъзо да изсъхне /почти веднага/. :) Но ти ме успокои, че и с вода ставали страхотни неща! :)

    ОтговорИзтриване