Малко пликче и мноого малка дупчица.Тук бях на принципа проба-грешка, сгъстявах РА, после го разреждах.Пробваш и ти сама ще усетиш кога е твоят РА.Това са ми първите сладки,не съм голям специалист в тази област:0)А пликчето гледах да е малко, за да ми приляга, като писалка в ръката.
Аз днес е провалих с печенето на курабиите! Съсипах продуктите!!! Бисквитките станаха песъчливи и зърнести, с неустановена форма, разтекоха се в тавата, едвам ги изстъргах на части.... и много се разочаровах.
....И само да добавя към горното коментарче: Моята рецпта явно нещо е объркана, но странното е, че я взех от майка ми, но не ми се получи нищо! ...И докато го месех, и след изпичането, тестото видимо не беще хубаво. Самите формички пък се развалиха докато се печаха в тавата и се обезформиха и разпаднаха, сякаш бяха пясъчни. А докато режех с резеца суровото тесто също много се късаше. Или съм попаднала на суровини-ментета, или моята рецепта е сбъркана. На теб сърцата са си съвсем добре оформени!
http://sunshineskitchen.com/almond-and-cocoa-cookies-with-royal-icing/#more-3324 Ето от къде взех рецептата за сърцата.Тестото стана много меко, наистина трябва да поседи доста в хладилника след като го приготвиш.Аз си взимах малки топки, останалата част си стоеше на хладно.Когато го разточвах, слагах доста брашно и при изрязването, също!И горе главата, чакам с нетръпение да видя хобитата в блога:0)Успех!!!
Светослава МЕРСИ! Пудра-захар на коя фирма използваш, аз имам съмнение, че моята не е качествена. Ползвах захар Сладея, но не се получи хубаво, търсих Оберон, но никъде по магазините в София не продават. Знам, че айсингът с лоша захар няма да стане.... Ти коя марка захар слагаш?
Хич не съжалявам, че съм надалече.....
ОтговорИзтриванеС какъв инструмент нанасяш айсингът? Много е презицно и нежно!
ОтговорИзтриванеМалко пликче и мноого малка дупчица.Тук бях на принципа проба-грешка, сгъстявах РА, после го разреждах.Пробваш и ти сама ще усетиш кога е твоят РА.Това са ми първите сладки,не съм голям специалист в тази област:0)А пликчето гледах да е малко, за да ми приляга, като писалка в ръката.
ОтговорИзтриванеАз днес е провалих с печенето на курабиите! Съсипах продуктите!!! Бисквитките станаха песъчливи и зърнести, с неустановена форма, разтекоха се в тавата, едвам ги изстъргах на части.... и много се разочаровах.
ОтговорИзтриване....И само да добавя към горното коментарче: Моята рецпта явно нещо е объркана, но странното е, че я взех от майка ми, но не ми се получи нищо! ...И докато го месех, и след изпичането, тестото видимо не беще хубаво. Самите формички пък се развалиха докато се печаха в тавата и се обезформиха и разпаднаха, сякаш бяха пясъчни. А докато режех с резеца суровото тесто също много се късаше. Или съм попаднала на суровини-ментета, или моята рецепта е сбъркана. На теб сърцата са си съвсем добре оформени!
ОтговорИзтриванеhttp://sunshineskitchen.com/almond-and-cocoa-cookies-with-royal-icing/#more-3324 Ето от къде взех рецептата за сърцата.Тестото стана много меко, наистина трябва да поседи доста в хладилника след като го приготвиш.Аз си взимах малки топки, останалата част си стоеше на хладно.Когато го разточвах, слагах доста брашно и при изрязването, също!И горе главата, чакам с нетръпение да видя хобитата в блога:0)Успех!!!
ОтговорИзтриванеСветослава МЕРСИ!
ОтговорИзтриванеПудра-захар на коя фирма използваш, аз имам съмнение, че моята не е качествена. Ползвах захар Сладея, но не се получи хубаво, търсих Оберон, но никъде по магазините в София не продават. Знам, че айсингът с лоша захар няма да стане.... Ти коя марка захар слагаш?
Оберон взех от Лидл, но тези специално ги мъчих със Сладея.Наистина е голям зор, когато не е хубава, постоянно ми задръстваше писалката.
ОтговорИзтриване